dimecres, 16 de desembre del 2015

Mmmmm...MUFFINS DE CANYELLA I NOUS O XOCOLATA!!!

Una de les meves temptacions és la de comprar llibres de cuina, revistes de cuina, guardar blocs de cuina...i així anant omplint les estanteries. Després, fullejo les revistes o els llibres mirant les receptes i vaig pensant: "Ohhh....aquesta l'haig de fer...". Però al final m'entra la mala consciència de comprar tot aquest material i no fer-ne mai.....nooooo!!!!

Però aquí us porto una recepta d'un dels llibres que em vaig comprar: POSTREADICCIÓN (llibre de receptes del blog amb el mateix nom que m'encanta, a més les pàgines estan retallades amb forma de curvetes i són una monada!!!) i és la bomba!!!! Recepta per repetir segur, segur, segur!!!!

Una de mis tentaciones es la de comprar libros de cocina, revista de cocina, guardar blocs de cocina,...i así llenando las estanterías. Luego, hojeo las revistas o los libros mirando las recetas y pensando: "Ohhh...esta la tengo que hacer...". Pero al final me entra la mala conciencia de comprar todo esto material y no hacer nunca ninguna.....noooo!!!!

Pero aquí os traigo una receta de uno de los libros que me compré: POSTREADICCIÓN (libro de recetas del blog con el mismo nombre que me encanta, además las páginas estan recortadas en forma de curbitas  y son una monada) y es la bomba!!! Receta para repetir seguro, seguro, seguro!!!!

La recepta original és només amb canyella però jo vaig fer dues alternatives, bàsicament perquè no tenia clar quina seria millor. La meitat hi vaig afegir perletes xocolata i a l'altra meitat trossets de nous. No us sabria dir pas quina era més bona....per tant, solució: menjar-ne una de cada!!!! jajajaja

La receta original es sólo con canela pero yo hice dos alternativas, básicamente porque no tenia claro cual seria mejor. A una mitad le añadí perlitas de chocolate y a la otra mitad trocitos de nuez. No sabría decir cual era más buena...por lo tanto, solución: comer una de cada!!! jajajaja

MUFFINS DE CANYELLA AMB NOUS I/O XOCOLATA
(per uns 8 muffins)

Ingredients:
110g mantega a temperatura ambient (que apretis amb el dit i s'enfonsi) / mantequilla a temperatura ambiente (que aprietes con el dedo y se hunda)
120g sucre / azúcar
1 ou / huevo
240g farina / harina
9g llevat en pols / levadura en polvo
4g bicarbonat / bicarbonato
1/2 cullereta sal / cucharadita sal
1 cullereta pasta (o extracte) de vainilla / cucharadita de pasta (o extracto) de vainilla
1/2 cullereta canyella / cucharadita canela
1 cullereta suc de llimona / cucharadita zumo de limón
1 grapat de perles de xocolata / puñado de perlitas de chocolate
1 grapat de nous trossejades / puñado de nueces troceadas

Passos a seguir:
  1. Precalentem el forn a 180º i preparem el motlle amb les càpsules de muffins.
  2. Posem la llet amb la culleradeta de suc de llimona, ho remenem i deixem reposar-ho uns 10 minuts.
  3. Tamisem en un bol la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal.
  4. Amb la batidora amb les pales i a velocitat mitja, barregem la mantega amb el sucre fins que es fa una mescla cremosa.
  5. Afegim l'ou i seguim batent (a mi se'm va com tallar, o aquesta era la imatge, però a l'afegir la farina és va arreglar, no sé...).
  6. Afegim la vainilla i la canyella i seguim batent.
  7. Ara afegirem la meitat de la farina fins que s'integri i llavors la meitat de la llet. Repetirem amb les altres dues meitats.
  8. Dividim la massa en dos parts, en un hi afegim la xocolata i a l'altra les nous.
  9. Omplim 3/4 parts de les càpsules i enfornem uns 20-23 minuts, fins que clavem el pal i surti sec.
  10. Deixem reposar 5 minuts en el motlle. després desmotllem a sobre una reixa y deixem que es refredin del tot.
  1. Precalentamos el horno a 180º y preparamos los moldes con las cápsulas de los muffins.
  2. Ponemos la leche con el zumo de limón, mezclamos y dejamos reposar durante unos 10 minutos.
  3. Tamizamos en un bol la harina, la levadura, el bicarbonato y la sal.
  4. Con la batidora con las palas y a velocidad media, mezclamos la mantequilla con el azúcar hasta conseguir una masa cremosa.
  5. Añadimos el huevo (a mi se me cortó, o esta era la imagen que daba, pero al añadir la harina se arregló, no sé...).
  6. Añadimos la vainilla y la canela y seguimos batiendo.
  7. Ara añadimos la mitad de la harina hasta que se integre y luego añadimos la mitad de la leche. Repetiremos con las otras dos mitades.
  8. Dividimos la masa en dos partes, en una añadimos las perlitas de chocolate y en la otra mitad, los trocitos de nuez.
  9. Llenamos 3/4 partes de las cápsulas y horneamos unos 2023 minutos, hasta que clavamos el palillo y sale seco.
  10. Dejamos enfriar 5 minutos en el molde. Luego desmoldamos encima de una rejilla y dejamos enfriar del todo.

Ingredient cobertura:
90g mantega / mantequilla
1 culleradeta canyella / cucharadita canela

Barreja de sucre i canyella, al gust / Mezcla de azúcar y canela, al gusto.

Passos a seguir:
  1. En un cassó fonem la mantega amb la canyella.
  2. Pintem amb un pinzell els muffins.
  3. Escampem la barreja de sucre i canyella per sobre els muffins, ajudant-nos d'un colador.
  1. En un cazo fundimos la mantequilla con la canela.
  2. Pintamos los muffins con un pinzel.
  3. Espolvoreamos con la mezcla de azúcar y canela por encima de los muffins, ayudándonos con un colador.
REFLEXIONS:
Són gustoses, amb el gustet de canyella que li dóna aquell toc tant seu....
Les de nous són més series però molt bones i les de xocolata, què dir de la xocolata...sempre és un encert!!!
La massa queda esponjosa i casi que us diria que no hi ha cap PERÒ!! Proveu-les!!!

Son gustosas, con el gustito de canela que les da ese toque tan suyo...
Las de nuez son más serias pero muy buenas, y las de chocolate, que decir del chocolate....siempre es un acierto!!!
La masa queda esponjosa y casi os diría que no hay ningún PERO!!! Provadlas!!

Podeu veure com n'era d'esponjosa la massa....mmm...
Podéis ver como era de esponjosa la masa....mmm....

Ja veieu que són súper senzilles però, de debò, són espectaculars...de fet he decidit que n'haig de dur un dia a col·le perquè els hi encantaran!!!!! Ja us epxlicaré...i vosaltres ja m'explicareu si les proveu!!!

BON PROFIT!!!


Ya véis que son súper senzillas pero, en serio, son espectaculares...de hecho he decidido que tengo que llevar al cole porque les encantarán!!!! Ya os contaré...y vosotros me contáis si las hacéis!!!

BUEN PROVECHO!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Amb l'opció de "nom i URL" podeu posar el vostre nom i deixeu en blanc el URL, així sabré com us dieu!! Gràcies pels vostres comentaris!!