Pàgines

dimarts, 8 de setembre del 2015

Records de l'estiu... PASTÍS DE XOCOLATA AMB CREMA DE NUTELLA!!!

Bufff com m'ha costat posar-me davant del teclat i començar a escriure aquesta entrada...tot l'estiu que hi penso però quina maaaaandra! 
Però bé, el moment ja ha arribat, no puc demorar-ho més perquè sinó la recepta estarà més que caducada!!! De fet, la excusa del pastís va ser l'aniversari dels meus nebots petits: l'Àlex i la Carla, i els seus aniversaris son a finals de juliol! Uuuoooooo.....quin desastre!!

Bufff como me ha costado ponerme enfrente del teclado y empezar a escribir esta entrada...durante todo el verano pensando en ello pero que perezaaaaa!!!!
Pero bien, el momento ya ha llegado, no puedo demorarlo más porqué sino la receta estará más que caducada!!! Para decir la verdad, la razón del pastel fue el cumple de mis sobrinos pequeños: Àlex y Carla, y sus cumples fueron a finales de Julio!!! Uuuuoooo...que desastre!!!

Tot comença perquè un dia amb la Carla miravem receptes pels llibres i em va dir: "A mi m'agraden els pastissos de xocolata, perquè els altres són bonics, però els de xocolata són bonics i bons!" Jajajaja i vaig pensar....va, els hi faràs un pastís d'aquests bonics i bons pels seus cumples! I dit i fet...

Todo empieza porque un día, con Carla, mirábamos recetas el los libros y me dijo: "A mi me gustan los pasteles de chocolate, porque los otros son bonitos, pero los de chocolate son bonitos y buenos!¨jajaja y pensé...venga, les haré un pastel de los bonitos y buenos para su cumpleaños!! Y dicho y hecho...

Aix els meus nens guapos!!!

També cal dir que durant aquells dies havia vist una recepta que havia penjat l'Iñaki de Jaleo en la cocina al blog del Megasilvita que cada vegada que el veia em feia babejar....oooohhhh quina pintassa!!
Així que em vaig posar mans a la massa i vaig fer el PASTÍS DE XOCOLATA AMB CREMA DE NUTELLA adaptant la decoració al gust dels protagonistes!!
Us avanço que va ser tot un èxit!!

También cabe decir que durante esos días había visto una receta que colgo Iñaki de Jaleo en la cocina en el blog de Megasilvita que, cada vez que lo veía, babeaba...ooohhh que pinta!!!
Así que me puse manos en la masa i hice el PASTEL DE CHOCOLATE Y CREMA DE NUTELLA adaptando la decoración al gusto de los protagonistas!!
Os adelanto que fue todo un éxito!!!


Jo en vaig fer dos per por a quedar-nos curts, però us poso la recepta del gran, pel qual vaig utilitzar motlle de 20cm.

Yo hice dos pasteles para no quedarme corta, pero os pongo la receta del grande con el que utilizé un molde de 20cm.

PASTÍS DE XOCOLATA AMB CREMA DE NUTELLA
(Adaptació d'Iñaki de Jaleo en la cocina)
Ingredients per la massa de xocolata:
180ml llet / leche
130ml oli de girasol / aceite de girasol
300g sucre / azúcar
280g farina / harina
3 ous / huevos
Un pessic de sal / Una pizca de sal
25g cacao sense sucre en pols / cacao sin azúcar ne polvo
1 cullereta pasta de vainilla / cucharadita de pasta de vainilla
2 culleretes llevat en pols / cucharadita de levadura en polvo

Passos a seguir:

  1. Precalentem el forn a 180 i preparem el motlle amb mantega o esprai desmoldant.
  2. En un bol separem les clares dels rovells d'ous i muntem les clares a punt de neu amb el pessic de sal. Reservem.
  3. En un altre bol, barregem els rovells d'ou amb la llet, l'oli, el sucre i la vainilla.
  4. Tamisem la farina amb el cacao i el llevat i ho afegim a la mescla anterior en tres cops. Barregem bé.
  5. Afegim les clares muntades i barregem amb moviments circulars i suaus.
  6. Dividim la massa en tres parts i les anirem fornejant (si teniu més d'un motlle ho podreu fer amb dos fornades, si només en teniu un, com la menda lerenda, doncs paciència i anar fent fornades).
  7. Enfornarem durant 30-35 minuts, fins que l'escuradents surti sec.
  8. Quan els treiem, deixarem reposar uns 10 minuts dins el motlle i després els deixarem refredar totalment sobre una reixa.

  1. Precalentamos el horno a 180º y preparamos el molde con mantequilla o esprai demoldante.
  2. En un bol, separamos les yemas de las claras y montamos las claras a punto de nieve con la pizca de sal. Reservamos.
  3. En otro bol, mesclamos las yemas con la leche, el aceite, el azúcar y la vainilla.
  4. Tamizamos la harina con el cacao y la levadura y lo añadimos a la mezcla anterior en tres veces. Mezclamos bien.
  5. Añadimos las claras montadas y mezclamos con movimientos circulares y suaves.
  6. Dividimos la masa en tres partes y las vamos horneando (si tenéis más de un molde lo podréis hacer a la vez, si solo tenéis uno como la menda lerenda, pues paciencia y ir horneando).
  7. Horneamos durante 30-35 minutos, hasta clavar el palillo y que salga limpio.
  8. Cuando lo sacamos, dejaremos en el molde unos 10 minutos y luego lo desmoldamos y lo dejamos enfriar encima de una rejilla.


Ingredients per la crema de nutella:
300g sucre glas / azúcar glacé
300g mantega a temperatura ambient / mantequilla a temperatura ambiente
225g Nutella

Passos a seguir:

  1. Barregem la mantega amb el sucre fins que blanquegi i augmenti de volum.
  2. Afegim la nutella i seguim barrejant fins que quedi tot integrat.
  3. Reservem.


  1. Mezclamos la mantequilla con el azúcar hasta que blanquee y augmente de volumen.
  2. Añadimos la Nutella y seguimos batiendo hasta que todo quede integrado.
  3. Reservamos.
La crema de Nutella és sorprenentment suau i lleugera.

Ingredients pel ganache de xocolata:
300g xocolata negre trossejada / chocolate negro troceado
180ml nata per muntar / nata para montar

Passos a seguir:

  1. Posem a escalfar la nata, a temperatura mitja perquè no us passeu i se us cremi, fins que estigui a punt de bullir. Treiem del foc.
  2. Posem la xocolata trossejada en un bol.
  3. Afegim la nata calenta a la xocolata i remenem fins a fondre-la.
  4. Reservem.


  1. Ponemos a calentar la nata, a temperatura media porque no se os queme, hasta que esté a punto de hervir. Sacamos del fuego.
  2. Ponemos el chocolate troceado en un bol y añadimos la nata caliente.
  3. Removemos hasta que se derrita.


Decoració:
Necessitarem:
- Lira (o ganivet sense serreta per poder igualar els pastissos)
- Lira (o cuchillo liso para poder igualar los pasteles)
- manga i boquilla 
- espàtula plana
- 10 paquets de kit-kat (més o menys)
- Lacasitos de colors


  1. Primer hem d'anivellar els tres pastissos perquè siguin més o menys iguals i estiguin més o menys rectes.
  2. Separem les tauletes de kit-kat una a una i reservem.
  3. Col.loquem una pinzellada de crema damunt el plat a on posarem el pastís i col.loquem el primer pis a sobre (això es fa perquè quedi fixa't i no es bellugui).
  4. Amb la mànega i la boquilla posem la crema a sobre el primer pis, fent un espiral que cobreixi tot el pis. Col.loquem el següent pis a sobre i repetim de nou. Col.loquem el tercer pis a sobre.
  5. Ara deixarem caure el ganache de xocolata per sobre el pastís, deixant que caigui cap als costats acompanyant-lo amb l'espàtula.
  6. Amb l'espàtula anem cobrint els costat perquè quedin tots forrats de ganache.
  7. Ara col.locarem els "palets" de kit-kat al voltant del pastís, utilitzant el ganache com a cola d'enganxar.
  8. Finalment, al damunt fem la decoració que més ens agradi amb els Lacasitos (jo vaig aprofitar per posar els números dels seus aniversaris).
  9. Ho deixem reposar a la nevera perquè la xocolata es prengui i quedi tot (kit-kats i Lacasitos) ben agafats.

  1. Primero nivelamos los tres pasteles para que sean, más o menos, rectos y similares.
  2. Separamos las tabletas de Kit-kat una a una y reservamos.
  3. Colocamos una pinzelada de crema encima del plato donde pondremos el pastel, colocamos el primer pastel encima. (esto sirve para que esté fijado y no se mueva al montarlo).
  4. Con la manga y una boquilla hacemos un espiral con la crema de Nutella encima del primer piso cubrinedo toda la superficie. Colocamos el siguiente piso encima y repetimos de nuevo. Colocamos el tercer piso.
  5. Ahora dejaremos caer el ganache encima del pastel, dejando que se derrame por los lados, acompañandolo con la espátula.
  6. Con la espátula, vamos cubriendo los lados para que queden todos forrados de chocolate.
  7. Ahora colocamos los palitos de Kit-kat alrededor del pastel, "pegándolos" con el ganache.
  8. Finalmente, encima hacemos la decoración que queramos con los Lacasitos (yo aproveché para poner los números de los años que hacían).
  9. Lo dejamos reposar en la nevera para que el chocolate se endurezca y quede todo pegado (Lacasitos y Kit-kats)


REFLEXIONS:
Sembla un pastís súper dens i empalagós i sorpren moltíssim perquè no és així en absolut! 
La massa ês esponjosa i suau, la crema de nutella (la qual ja heu vist que hi ha mantega a dojo) és lleugera i molt dolça però sense arribar a embafar.
Jo reconec que no sóc molt de xocolata, amb xocolata, amb més xocolata i el complement de xocolata, però aquest pastís em va sorprendre perquè podies menjar tranquil.la,ent el tall sencer.
La decoració que jo vaig triar va ser especial pels aniversaris, però si mireu la recepta original veureu que la decoració és molt més senzilla i queda molt elegant.

Parece un pastel súper denso y empalagoso y sorprende muchísimo porque no lo es en absoluto!!
La masa es esponjosa y suave, la crema de Nutella (que ya habéis visto que lleva mantequilla a tope) es ligera y muy dulce pero sin llegar a molestar.
Yo, reconozco que no soy muy de chocolate con chocolate y más chocolate y complemento de chocolate, pero este pastel me sorprendió porque pude comer tranquilamente un trozo entero.
La decoración que yo escogí fue especial para los cumples, pero si miráis la receta original veréis que su decoración es más senzilla y queda muy elegante.


Ara, rellegint l'entrada, me n'adono que sona molt llarg i complex, però no patiu que no es tan dificil com sembla (si la he fet jo...jajaja) i que el resultat és impressionant. De debò, us animo molt, molt i molt a que el proveu perquè queda boníssim!!!!!

Ahora, releiendo la entrada, me doy cuenta que suena muy larga y compleja, pero no temáis que no es tan difícil como parece (si la he hecho yo...jajaja) y el resultado es impresionante. De verdad, os animo muy, muy, mucho a que lo intentéis porque os quedará bueníííísima!!!

BON PROFIT I FORÇA NUTELLA!!!
BUEN PROVECHO Y MUCHA NUTELLA!!!

Aquí es poden veure les diferents capes
(vale, la foto no és massa bona...jijiji)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Amb l'opció de "nom i URL" podeu posar el vostre nom i deixeu en blanc el URL, així sabré com us dieu!! Gràcies pels vostres comentaris!!