dimarts, 30 de setembre del 2014

Torna el curs i tornen les entrades dolces!

Bufff...ja fa més de dos mesos que no escric ni una sola entrada al bloc!!! No tinc perdó, ho sé, però durant tot l'estiu no he encès l'ordinador en cap moment!!!
Tot i així, no vaig estar-me del tot quieta, vaig aprofitar per fer un parell de provatures i en vaig fer fotos de tots els angles per poder-les penjar i ensenyar-vos-les.


Així doncs, comencem de nou! I que millor que començar amb una mica de xocolata????

Doncs per xocolata...un pastís de capes -layer cake- de xocolata, amb farcit de xocolata i cobertura de xocolata!


Crec que per ser una tornada després de tant temps, us quedareu satisfets! Això si, només hi ha un petit detall a tenir en compte: us ha d'agradar molt, molt i molt la xocolata!
La recepta l'he tret del llibre de la famosa bloguera Bea Roque: El rincon de Bea. Aquí us la deixo:
Abans, però, cal tenir en compte que una vegada tinguem les masses fetes, hauran de reposar fins l'endemà a la nevera. No el podreu pas acabar el mateix dia!



ONE BOWL CHOCOLATE CAKE (amb crema de xocolata i formatge)

(Utilitzarem 2 motlles rodons de 15cm)


Per la massa (la base):

65g cacau en pols sense sucre
210g farina
250g sucre
1,5 culleretes bicarbonat
3/4 cullereta llevat en pols
3/4 cullereta sal
2 ous
180ml buttermilk* (sèrum de llet)
180ml aigua tèbia
3 cullerades oli oliva suau
1 cullereta extracte de vainilla


*El buttermilk, o sèrum de llet en català, és difícil de trobar, si més no a la meva zona. O sigui que jo agafo la llet, li tiro una cullerada de vinagre, i la deixo reposar durant uns 10 minuts. Observareu que es talla, aquest és just l'aspecte que ha de tenir!



Passos a seguir:
Precalentem el forn a 175 graus i preparem els motlles untant-los amb mantega o amb esprai desemmotllant (jo el tinc i és una joia!!). 
Amb paper de forn, folrarem el fons dels motlles.
Tamisarem el cacau, la farina, el sucre, el llevat, el bicarbonat i la sal i reservem.
Afegirem a aquesta mescla seca els ous, el sèrum de llet, l'aigua, l'oli i l'extracte de vainilla.
Batrem una tres minuts, fins que no quedin grumolls a la mescla.
Dividim la massa en els dos motlles. 
IMPORTANT: hem d'assegurar-nos de posar la mateixa massa als dos motlles, que quedin equilibrats.
Fornejarem uns 35 minuts, aproximadament, fins que a l'introduir l'escuradents surti ben sec.
Traurem del forn i deixarem reposar les masses dins els motlles, sobre una reixa, durant uns 20 minuts.
Passat aquest temps, desemmotllarem i deixarem refredar totalment les masses, boca amunt, sobre una reixa.
Quan estiguin totalment freds, els embolicarem en paper transparent i els reservarem a la nevera fins l'endemà.


Crema de xocolata i formatge:

150g sucre glas
20g cacau en pols sense sucre
1 pessic sal
80g formatge philadelphia
125g mantega sense sal a temperatura ambient
125g cobertura de xocolata (o xocolata negra tipus pedra)
90ml nata fresca


Passos a seguir:
Fondrem, al bany maria, la xocolata i deixarem reposar.
Tamisarem el sucre glas, el cacau i la sal.
Batrem la mantega i el formatge dirant uns minuts fins estar totalment integrats.
Afegirem, mica en mica, la xocolata fosa i batrem.
Finalment, afegirem la nata i batrem fins que tot quedi ben incorporat.
Si creiem que està massa tou per muntar el pastís, deixarem reposar la crema a la nevera uns 15 minuts perquè agafi consistència.


Montatge del pastís:
Per tal de muntar un pastís de pisos (o layer cake), cal seguir alguns passos. 
Primer tallarem les dues masses a una alçada igual per tal d'enrasar-les (una eina que va molt bé és la lira).
Seguidament, col·locarem una massa i li posarem farcit per sobre. Col·locarem l'altra massa al damunt.
Llavors farem la capa d'aguantar molles, que consisteix en fer una primera capa que cobreixi les dues masses juntes i tapi les impureses més importants.
Deixarem reposar el pastís una mitja horeta a la nevera.
Quan el tornem a agafar, ja el podrem tornar a cobrir amb una capa més contundent de crema, sense por.
Jo, com que no sóc gaire bona amb els laterals, vaig optar per una decoració rústica, es tracta d'agafar una cullera, i amb la part de darrera, anar dibuixant rodones, la gràcia és que siguin desiguals, decoració fàcil i, com podeu veure, resultona.
Com que sóc molt conscient que tots aquests passos, explicats així ràpid, poden crear confusions, us poso un àlbum de fotos del pas a pas del que vaig fer jo. Espero que us serveixi!!




Bon profit!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Amb l'opció de "nom i URL" podeu posar el vostre nom i deixeu en blanc el URL, així sabré com us dieu!! Gràcies pels vostres comentaris!!