dimarts, 10 de juny del 2014

Una barbacoa...uns CUPCAKES DE COOKIES!!!

Ai si, quant temps que feia que em posava davant la pantalleta de l'ordinador a escriure...i això que mentre he anat fent els meus "pinitos"... sobretot, un brownie d'Oreo que prometo penjar la recepta ben aviat!!

Però avui, vull escriure una recepta que fa temps que vaig veure pel Pinterest, i llavors vaig descobrir que era de l'Alma Obregon, la súper bloguera de OBJETIVO: CUPCAKE PERFECTO

Em declaro súper súper fan de les típiques cookies d'EUA, i quan vaig estar allà i en feiem, m'encantava guardar massa crua per anar-me-la menjant cullerada a cullerada...mmmmmmm...brutal!!
Doncs aquestes cupcakes mesclen perfectament les dues parts de les cookies: la cookie cuita i la massa crua!! Genial!!!


CUPCAKES DE COOKIES (14-15 cupcakes)
Aquesta recepta es divideix en tres parts: la massa, el farcit i la crema de mantega.

Per la massa:
115g mantega sense sal (a temperatura ambient)
200g sucre moreno
3 ous
200g farina
1 i 1/2 cullereta de llevat en pols
120ml llet semi
1 cullereta pasta de vainilla
1 grapat de llàgrimes de xocolata (amb llet o sense, al gust del consumidor)

Passos a seguir:
Precalentem el forn a 180 ºC i preparem el motlle de les cupcakes amb les càpsules.
Tamisem (sempre, pas important per no tenir grumolls) la farina amb el llevat i ho deixem a punt.
Barregem la llet amb la vainilla i ho reservem.
Batem la mantega i el sucre fins que s'integrin i aconseguim una massa cremosa.
Afegim els ous, un a un, fins que no s'integri un, no afegirem el següent.
Ara, afegirem la meitat de la farina a velocitat baixa, sobretot perquè no us quedi una cuina com un paisatge nevat. 
Després afegim la llet amb la vainilla i barregem bé; finalment acabarem d'afegir tota la farina que ens queda fins que tot es transformi en una mescla homogènia.
Per acabar, tirarem el grapat de llàgrimes de xocolata i acabarem, de remenar, amb l'espàtula mateix.
Repartir la massa a les càpsules, uns 2/3 més o menys i cap al forn.
Ho courem durant uns 20-22 minuts. Per assegurar-nos, farem la prova de l'escuradents.
Els deixarem refredar uns minuts al motlles, i després els posarem sobre una reixa fins que es refredin del tot.

TRUC: perquè la xocolata no us quedi tota a baix, va bé passar-la bé per farina, ben barrejada, així al tirar-la a la mescla quedarà repartida per tota la cupcake.

Pel farcit de galeta (altrament dit cookie):
150g sucre moreno
125ml llet
90g farina
125g mantega sense sal (a temperatura ambient)
2 cullerades de llàgrimes de xocolata
1 cullereta de pasta de vainilla

Pasos a seguir:
Posarem a calentar la llet en una cassoleta i anirem afegint el sucre de mica en mica, remenant per tal que es vagi fonent. Tranquil·litat i calma, que s'acaba fonent!!!
Esperem a que bulli una mica la llet i afegim la farina, barregem i després d'uns minuts ho traiem del foc.
Afegim la vainilla i remenem amb força.
Quan s'hagi temperat, que ja no cremi al tacte, afegim la mantega, trosset a trosset, remenant amb força per tal que es fongui tota i acabi sent una massa espesa.
Per últim afegim la xocolata.
I ja tenim el farcit!!!

Per la crema de mantega:
259g mantega sense sal (a temperatura ambient)
250g de sucre glas
2 culleretes pasta vainilla

Passos a seguir:
Tamisarem el sucre i l'afegirem al bol amb la mantega i la vainilla.
Primer batim a velocitat baixa, fins que el sucre s'hagi integrat, vigileu en no expulsar tot el sucre per la cuina quan comenceu a batre.
Un cop ja s'hagi incorporat, pujarem la velocitat a mitja-alta durant una quants minuts, fins que es torni una crema blanquinosa, cremosa i suau.

PASSOS PER MUNTAR-HO TOT:
Ja ho tenim tot a punt, per tant ja és hora d'anar-ho muntant tot. Som-hi!!
Un cop les cupcakes estiguin fredes, les farcirem. Per mi aquesta ha sigut la primera vegada que he farcit unes cupcakes però m'ha semblat curiós!! jaja.
Amb l'eina de treure els cors a les pomes, o directament amb un buidador de cupcakes, anirem foradant-les i treien el "xurro" del mig.
Sobretot guardeu el tros que heu tret, perquè la punteta ens servirà com a tap.
Aquí teniu els cupcakes farcits, un sense tap i l'altre ja tapat.
Ara, amb una mànega pastissera, anirem omplint els forats de farcit, fins dalt.
Un cop tots plens, posarem els taps que havíem guardat a sobre.
Ara a per la crema!!
Jo he utilitzat la boquilla clàssica 1M de Wilton i, com a toc final, una mini cookie.



De debò que són súper bones i te'n menjaries un munt...aiiixxxx....que bones senyor!!!!

Espero que us animeu a provar-les i ja m'explicareu que tal!!!

Bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Amb l'opció de "nom i URL" podeu posar el vostre nom i deixeu en blanc el URL, així sabré com us dieu!! Gràcies pels vostres comentaris!!